Onderhoud beveiligingsinstallaties goed

Beveiligingsinstallaties aanleggen is een vak apart en je hebt er niet alleen technische kennis voor nodig maar ook een geldig certificaat. Dit is wettelijk verplicht. Om dit diploma te behalen kun je een cursus MBV praktijk volgen. MBV staat voor Monteur Beveiligingsinstallaties. Kies je voor een cursus van Kenteq dan mag je na het behalen van het certificaat zelf beveiligingsinstallaties instellen en bedienen, storingen opsporen en indien nodig aanpassingen in de installatie doen.

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus MBV praktijk duurt 2 dagen. Samen met het certificaat voor het theoriedeel vormt het praktijkdeel het praktijkdiploma MBV. De certificaten blijven 2 jaar geldig en na het behalen van beide papieren mag je zelfstandig in dit vakgebied werken. De cursus behandelt inhoudelijk hoe je storingen in beveiligingsinstallaties het beste kunt aanpakken en oplossen. Daarnaast leer je ook hoe je de oorzaak van een bepaalde storing kunt achterhalen. Daarmee kun je deze in de toekomst wellicht voorkomen of weet je voor een volgende keer direct wat de oorzaak is van een probleem.

Inhoud van de beide cursusdagen

Op de eerste dag van de cursus leer je een aantal handelingen beheersen zoals de bediening van installaties, het programmeren en storingsanalyse. Op de tweede dag van de cursus krijg je opdrachten om de geleerde theorie in praktijk te brengen en mag je je voorbereiden op het examen.

Wat kun je al om deel te mogen nemen?

Om deel te mogen nemen aan deze cursus heb je een opleiding tot monteur in de elektrotechniek gevolgd of heb je een ruime werkervaring in deze sector. De cursus is dan ook speciaal bedoeld voor mensen die al als monteur werken. Heb je een ruime ervaring door je werk als monteur? Dan kun je ook vrijstelling aanvragen voor het examen van het praktijkdeel omdat je dit allemaal al kunt.

Previous

Next