Hulp nodig van een strafrecht advocaat?

Heb je een strafbaar feit begaan en heb je juridisch advies nodig? Twijfel dan niet om de hulp van een strafrecht advocaat in te roepen. Een advocaat heeft namelijk veel ervaring met dit soort situaties en zal je advies geven en ondersteunen waar nodig. Op deze manier ga je voorbereid naar de rechter, weet je wat je kan verwachten en wat je strategie is.

Breed inzetbaar

Strafrecht advocaten zijn bij ontzettend veel verschillende zaken in te zetten. Heb je bijvoorbeeld een oproep ontvangen voor een TOM-zitting? Vraag dan een advocaat om je bij te staan. Tijdens deze zitting kan een advocaat er misschien wel voor zorgen dat de boete die je moet betalen lager is of dat de werkstraf die je moet minder lang is. Een aantekening op je strafblad hou je hoogstwaarschijnlijk niet tegen maar een minder zware straf is natuurlijk iets wat iedereen wil bereiken. Hoe wel een strafblad bijna onvermijdelijk is, komt het wel eens voor dat iemand alsnog vrijgesproken wordt. Dit is voornamelijk zo bij helingszaken maar dat wil niet zeggen dat het ook niet voor jouw zaak kan gelden.  Contacteer dus daarom altijd een advocaat!

Accepteer advies

Ook als je een zwaarder strafbaar feit hebt begaan en wel echt een fysieke rechter moet verschijnen in bijvoorbeeld een meervoudige strafkamer is het heel erg aan te raden om een advocaat aan jou kant te hebben staan. Deze kan je namelijk adviseren over wat je wel of niet moet en gaat zeggen en wat de beste strategie is om de laagste straf te krijgen. Bij een zitting in de meervoudige strafkamer ben je als verdacht niet verplicht om aanwezig te zijn. Je kan er dus voor kiezen om afwezig te blijven. Laat je hierin ook adviseren door een ervaren advocaat, die kan goed inschatten wat slim is om in een bepaalde situatie te doen.

Previous

Next