Een strafbeschikking gehad na snelrecht

Een boete voor te hard rijden

Een jonge vader had een strafbeschikking gehad vlak na de geboorte van zijn kind. Dat is natuurlijk behoorlijk schrikken maar het is iets wat eigenlijk iedereen in een soortgelijke situatie had kunnen overkomen. Het achterliggende verhaal is overduidelijk. De moeder van het kind had een lastige bevalling waarbij het zo liep dat ze naar het ziekenhuis moest. De vader reed met moeder met een hoge snelheid over de snelweg heen op weg naar het ziekenhuis. Onderweg had hij de pech dat hij een politiewagen tegen kwam; de vader reed namelijk met 130 kilometer per uur over een weg waar hij eigenlijk maar 90 kilometer per uur mocht rijden. We hoeven niet toe te lichten dat dit een misdrijf is.

Een veroordeling via de officier van justitie

De agent die de man aanhield nam het rijbewijs zonder pardon in. Er werd immers veel te hard gereden op het stuk weg onderweg naar het ziekenhuis. Dat de vrouw puffend op de achterbank lag werkte ook al niet in het voordeel van de jonge vader. Uiteindelijk kwam het gezin in het ziekenhuis aan en werd het kind geboren maar de vader was zijn rijbewijs kwijt. Een paar dagen later lag er op de deurmat van de jonge ouders tussen de felicitatiekaarten een strafbeschikking. De Officier van Justitie had zonder tussenkomst van de rechter een uitspraak gedaan. Er was niet gelet op de omstandigheden.

Een advocaat bij strafbeschikking

Gelukkig was er nog hoop voor de jonge vader. Door het inschakelen van een advocaat bij de strafbeschikking kwam de hele zaak alsnog voor de rechter. Deze hoorde het hele verhaal aan en toonde begrip voor de omstandigheden waarin de vader verkeerde toen hij naar het ziekenhuis scheurde. Het kwam niet tot een vrijspraak maar wel tot een behoorlijke strafvermindering.

Previous