BHV: Wanneer moet het? Wanneer mag het?

Bedrijfshulpverlening is eigenlijk maar een lichte term voor wat het eigenlijk inhoudt: Een bedrijfshulpverlener biedt namelijk eerste hulp bij noodsituaties, kan (letterlijk) branden blussen, een gebouw evacueren, en zorg dragen voor mensen totdat professionele hulp arriveert. De eerste minuten van een noodsituatie zijn cruciaal, dus vandaar dat een BHV’er uitermate belangrijk is voor de bedrijfsveiligheid.

Mag je eigenlijk wel een bedrijf runnen zonder BHV’er?

Eigenlijk is er maar één soort bedrijf in Nederland die niet verplicht is te allen tijde een bedrijfshulpverlener op de werkvloer te hebben en dat is de eenmanszaak. Echter neem je als eigenaar van een eenmanszaak mensen in dienst, dan zul je ervoor moeten zorgen dat er te allen tijde iemand aanwezig is met een BHV-certicifcaat. Zou je dus kunnen stellen dat BHV verplicht is? Het korte antwoord daarop is Ja.

Wie moet er BHV’er worden?

Nu je weet dat elk bedrijf zorg moet dragen voor degelijke bedrijfshulpverlening, vloeit daaruit de vraagt voort wie je hiervoor aan moet stellen. Ongelukken houden geen rekening met werktijden of een planning. Ze kunnen overal en op elk moment gebeuren. Zorg er daarom voor dat mensen met een BHV-certificaat ook daadwerkelijk veel op de werkvloer zijn.

Hoeveel BHV’ers?

Hoeveel mensen een BHV-certificaat hebben is niet duidelijk bepaald. Waar het om gaat is dat er altijd een bedrijfshulpverlener aanwezig is. Het is daarom verstandig om meerdere mensen de cursus tot bedrijfshulpverlener te laten doen. Zo kan de een de ander vervangen in tijden van vakantie, ziekte of simpelweg wisselende diensten.

Is het dus een verplichting?

Adequate bedrijfshulpverlening is inderdaad een verplichting en in alle eerlijkheid ook een morele obligatie van de werkgever. Vandaar dat hier ook streng op wordt gecontroleerd en dat bedrijven die zich niet aan de regels houden hoge boetes kunnen krijgen. Logisch, want het gaat tenslotte om de veiligheid en het welzijn van mensen.

Previous

Next